Even geduld a.u.b...

Meest gestelde serre aanbouw vragen

Wat kost een aluminium serre:

Omdat Serbo haar serres op maat maakt, is er geen enkele serre uitbouw hetzelfde. Het is daarom erg moeilijk een richtprijs te geven.
Een gemiddelde serre van 15m2 kost ca. 18.000-24.000 euro. Hier komt het bouwkundig werk nog bij. Een gemiddeld bedrag voor bouwkundige werkzaamheden is 10.000-20.000 euro.

Tijdens een vrijblijvende afspraak in de showroom van Serbo, nemen wij al uw wensen door en kunnen wij aan het eind van het gesprek een nauwkeurige prijs geven van de serre én van het bouwkundig werk. Als u een afspraak maakt, vergeet dan niet tekeningen en foto’s van de woning mee te nemen!

 


Moeten wij een serre vergunning aanvragen voor onze serre aanbouw:

Een serre aanbouw tot 2,5 meter uit de achtergevel is meestal vergunningsvrij. Om zeker te weten of uw verbouwing vergunningsvrij is, kunt u de vergunningscheck doen op: www.omgevingsloket.nl.

 


Welke materialen worden er gebruikt voor het maken van een serre:

Serbo maakt serres op maat in eigen fabriek. Wij maken houten serres en aluminium serres afhankelijk van de voorkeur van de klant. Hout heeft vooral een klassieke uitstraling en het voordeel van aluminium is dat het onderhoudsvriendelijk is.
In de puien en het dak zit hoogrendement++ veiligheidsisolatieglas eventueel zonwerend. Dehouten serres en aluminium serres van Serbo voldoen aan alle eisen met betrekking tot kwaliteit, design en prestatie. Zoals u dat ook mag verwachten van elke serre waar de naam Serbo achter staat.

 


Wat is het verschil tussen een serre / veranda:

Er zijn veel verschillende benamingen voor een serre: o.a. veranda, tuinkamer en orangerie. Bijna elke streek heeft een andere benaming hiervoor. Wij noemen een serre aanbouw pas een serre als er glas in het dak is verwerkt in de zin van een lichtstraat of compleet glazen dak. Een Serbo serre is een compleet geïsoleerde uitbouw.
(Een terrasoverkapping wordt vaak een veranda genoemd.)

 


Wat is een lichtstraat:

Een lichtstraat is een soort lichtkoepel in een vast dak, maar dan optimaal geïsoleerd en voorzien van helder isolatieglas. Een lichtstraat van Serbo wordt op maat gemaakt. Klik hier voor fotovoorbeelden.

 


Is er een fundering nodig onder een serre:

Ja, de serre moet hetzelfde gefundeerd worden als de woning. Dus er moeten ook heipalen onder de serre als de woning op heipalen staat. Serbo verzorgt ook het bouwkundig werk dat nodig is om een serre te plaatsen. Onder bouwkundig werk verstaan we o.a.: fundering, spouwmuren metselen, doorbraak maken, lood aanbrengen enz..

 


Werkt Serbo door heel Nederland:

Ja, Serbo werkt door heel Nederland. Van Groningen tot Limburg, overal staan serres van Serbo.

 


Wat regelt Serbo:

In de meeste gevallen regelt Serbo het serre bouw traject van begin tot eind. Dat wil zeggen: het ontwerp, de vergunningaanvraag (als die nodig is), bouwtekeningen/technische tekeningen, bouwkundig werk (fundering, spouwmuren metselen, doorbraak maken enz.), serremontage, installatiewerk, afwerking tot en met de after sales.
Heeft u zelf een aannemer gevonden die de bouwkundige werkzaamheden uit gaat voeren, dan is dat geen enkel probleem. Serbo maakt de detailtekeningen van de volledige serre uitbouw voor de aannemer en samen zorgen we voor een perfecte uitvoering van uw bouwproject.

 

 

Serrepark bezoeken?

De beste oriëntatie begint met een bezoek aan het Serrepark!

Komt u ons binnenkort bezoeken? Laat het ons dan even weten. Wij werken graag op afspraak. U kunt ons bellen voor een afspraak, tel: 085 - 20 30 232 of stuur een mail naar: info@serbo.nl