Even geduld a.u.b...

Adviseur Ellen merkt tijdens haar adviesgesprekken in de showroom dat er vaak onduidelijkheid heerst over bovenliggende en onderliggende zonwering bij tuinkamers en overkappingen. Wanneer kiest u nou voor welk type zonwering? “Beide opties zijn mogelijk.”

Ellen: “Indien de situatie het mogelijk maakt, raad ik altijd onderliggende zonwering aan. Niet alleen prijstechnisch iets voordeliger, maar ook veel praktischer. Een onderliggende zonwering wordt namelijk niet direct blootgesteld aan het weer en wordt dus niet nat bij regen. U kunt de zonwering dan ook gerust uit laten hangen wanneer u niet thuis bent. En omdat de zonwering beschermd wordt door het glazen dak, blijft het doek schoon en heeft het nagenoeg geen onderhoud nodig.”

Maar wordt het dan niet heel warm in de tuinkamer?
“Een vraag die vaak volgt na mijn uitleg over onderliggende zonwering. Een tuinkamer is een ongeïsoleerd systeem. Dat betekent dat het in principe geen warmte of kou tegenhoudt. Een zonwering maakt het echter wel een stuk aangenamer onder de overkapping of tuinkamer, want het zorgt voor een stukje schaduw tijdens warme dagen. Of deze nou bovenliggend óf onderliggend is.”

Tip
Wanneer de zonwering onder de overkapping komt, is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de muuraansluiting. De CapdeVilla terrasoverkappingen zijn variabel in haar dakhelling en omdat iedere gevel anders is, kijken we graag samen met u naar de geschikte hoogte.  

Bovenliggende zonwering
In sommige gevallen is het noodzakelijk om een bovenliggende zonwering toe te passen. Dit is erg afhankelijk van de situatie. Neem daarom voor een passend advies contact op met één van onze adviseurs.

 

 

Serre zonwering - bovenliggende zonwering of juist onderliggend. Ontdek welk type past bij uw situatie