Even geduld a.u.b...

Combineer uw serre met warme materialen

De Huyskamer is een professioneel interieurontwerpbureau uit het Overijsselse Zwolle en helpt bij het maken van de juiste keuzes en combinaties in het interieur zodat er een mooi totaalbeeld ontstaat. Van een kleine interieur-check tot begeleiding van een uitgebreide verbouwing/nieuwbouw. Eigenaresse Marian Lunsing vertelt waar je aan moet denken bij de inrichting van je serre.

Wat typeert het advies van De Huyskamer?

Het motto van De Huyskamer is: een goed idee is het halve werk. Genieten en je fijn voelen in je interieur, dat staat voorop bij het maken van een advies. Een advies kan bestaan uit verschillende onderdelen: kleur, indeling, verlichting, meubels/accessoires, vloeren, raambekleding. Maar het kan ook een combinatie van of een totaaladvies zijn.

Wat is het belangrijkste aspect voor de inrichting van een serre?

Het belangrijkste aspect bij het inrichten van je huis/serre is altijd dat je je zelf prettig voelt in je interieur. En dat is voor iedereen verschillend. Geen advies is daarom gelijk.

Hoe zorgt men ervoor dat de serre écht past bij de rest van het huis?

Door kleurgebruik en de stijl van de rest van het huis door te voeren in de serre. De stijl hoeft natuurlijk niet helemaal doorgevoerd te worden. Het kunnen ook slechts enkele elementen zijn die terug te zien zijn in de serre.

Hoe kunnen verschillende stijlen gecombineerd worden, zonder dat het een rommeltje lijkt?

Het is vaak niet de combinatie van stijlen die het geheel rommelig laten lijken, maar de styling van verschillende meubels en accessoires in je huis. Zorg daarom voor overeenkomsten in bijvoorbeeld kleuren of vormen van accessoires.

Wat zijn de do’s en don’ts voor het inrichten van de serre?

Inrichting is natuurlijk heel persoonlijk. Er zijn wat mij betreft daarom niet echt do’s of don’ts. Ik vind het altijd belangrijk dat een interieur persoonlijk is en dat het aansluit bij de mensen die er wonen. Dan voelt iedereen zich fijn in het huis.

Wat kun je als tip meegeven voor de inrichting van een serre?

Glas en aluminium zijn natuurlijk koude materialen. Daarom is het belangrijk om daar iets warms in te zetten. Materialen als hout, bamboe en planten doen het bijvoorbeeld erg goed. Maar zorg wel voor een mooie balans. Met teveel hout kun je de plank natuurlijk ook helemaal mis slaan.

Wilt u weten hoe u uw serre qua inrichting het beste kan laten aansluiten bij uw huidige woning? Neem dan contact op met De Huyskamer en bel 06-38204846 of ga naar www.dehuyskamer.com