Even geduld a.u.b...

Bespaar uzelf een hoop ellende

Drie tips om langdurig en probleemloos van uw serre of tuinkamer te genieten. Met de regenachtige herfstdagen en vallende bladeren is het extra belangrijk om aandacht aan de onderhoud van uw serre of tuinkamer te besteden. Met de volgende tips voorkomt u problemen… en een hoop ellende.

1.    Houd uw goot schoon 

Verstoppingen in dakgoten kunnen veel schade veroorzaken. Het hele jaar door hoopt zich vuil op in uw goot: bladeren, mos, takjes, afval vanaf uw dakpannen, vogelnestjes. Vooral als stortbuien in de herfst ervoor zorgen dat uw dakgoot overuren draait. Voorkom onnodige kosten en maak uw goot daarom – minstens - tweemaal per jaar schoon.

2.    Behandel de rubbers 

Uw serre/tuinkamer is voorzien van rubbers waar onder andere het glas in rust. Deze rubbers zijn flexibel, maar hebben zo nu en dan een opfrisbeurt nodig zodat ze niet uitdrogen. U behandelt de rubbers eenvoudig met een siliconen spray.

3.    Controleer de kitnaden

Kit droogt net als rubbers ook uit. Wanneer de kit niet tijdig vervangen of ingesmeerd worden ze hard en ontstaan er scheurtjes. Controleer de kitnaden daarom op scheurtjes en uitdroging en vervang ze indien nodig. 

Gaat uw Serbo serre al een flink aantal seizoenen mee en ondervindt u nog steeds problemen na het toepassen van bovenstaande tips? Neem dan contact op met onze service afdeling