Even geduld a.u.b...

Tijdens de eerste koude regenachtige dagen begint het idee vaak te dagen. Hoe fijn zou het zijn om nog wat langer te kunnen genieten van de zomerse terrasavonden door middel van een terrasoverkapping of tuinkamer? Een vraag met een simpel antwoord, maar hoe zorgt u er zeker voor dat u volgend jaar niet weer in hetzelfde schuitje terecht komt?

Winter is coming
De koude regenachtige dagen en steeds langere avonden maken dat we er echt aan moeten geloven: de zomer is voorbij en maakt plaats voor de herfst, met alle bijbehorende weersveranderingen. De loungebank wordt opgeborgen en komt er bij de eerste aangename temperaturen, ik vermoed zo rond maart/april, niet meer naar buiten. Lekker buiten zitten is er nagenoeg niet meer bij, dus kluisteren we ons al snel hele avond voor de buis. Zolang we de weergoden nog niet kunnen beïnvloeden moeten we toch echt zelf creatief zijn en met een oplossing komen. En deze is eenvoudiger dan u misschien denkt.

Een tuinkamer maakt het mogelijk nagenoeg het hele jaar buiten te kunnen genieten. Een ‘wintergarden’ zoals onze Duitse buren het noemen, biedt bescherming tegen alle weersinvloeden. Het blijft weliswaar een ongeïsoleerde ruimte, dus een terrasheater kan aangenaam zijn wanneer de temperatuur rond het vriespunt ligt.

Zonder verder een heel pleidooi te houden over de vele voordelen van een tuinkamer, is het wellicht interessant om te weten wanneer u aan de slag moet met uw plannen wilt u volgend najaar wél direct aangenaam buiten van uw glühwein en apfelstrudel genieten.

Tuinkamerseizoen
Tijdens het najaar gaat de gedachte vaak al spelen maar blijft het idee vaak hangen totdat de eerste zonnestralen in het voorjaar weer beginnen te schijnen. Eind februari begint het tuinkamerseizoen en de topdrukte omtrent veranda's en tuinkamers. Met als gevolg dat de levertijden snel oplopen en de kans groot is dat de terrasoverkapping niet voor de zomer geplaatst kan worden.

Blijf daarom niet te lang met uw ideeën rondlopen en maak er vóór het nieuwe seizoen vast werk van. We zijn uiteraard flexibel, dus het is ook mogelijk uw ideeën dit jaar te bespreken en de montage in te planning voor komend voorjaar. Kunt u uw glühwein op tijd inruilen voor een flesje witte bubbels.