Even geduld a.u.b...

5 Tips voor de perfecte achtertuin!

Nu de lente is begonnen en het mooie weer eindelijk is doorgebroken is het tijd om onze handen uit de mouwen te steken. Tijd om de tuin weer flink aan te pakken! Met de 5 tips zorg jij dat je tuin er het hele seizoen weer tiptop uitziet!

1. Het beste uit je grasmat

Het gras begint zijn oorspronkelijke groene kleur terug te krijgen en begint weer volop te groeien. Zorg er daarom voor dat je de viltlaag van je gazon harkt. Hierdoor zorg je weer voor een egale en gezond gazon!

2. laat het gras ‘luchten’

Ook is verstandig om uw tuin weer te verticuteren zodat het gras kan ‘luchten’. Bemest het vervolgens iedere maand met compost en zand voor een optimale grasmat!

3. Leven in de brouwerij

Groeien uw planten niet meer zoals vroeger? Gooi ze nog niet meteen weg, maar verplant ze (inclusief blote wortel). Zo zorgt u letterlijk voor meer leven in de brouwerij.

4. Snoeien

Dorre delen van de vaste beplanting kunnen natuurlijk gewoon afgeknipt worden met een heggenschaar. Ook een klimop kan teruggesnoeid worden. Deze heeft namelijk takken gevormd die los hangen.

5. Tip van grootmoeder

Een schoonmaakbeurt na de winter is daarom eigenlijk een must. Hoge drukspuit, groene zeep en agressieve reinigingsmiddelen passeren allemaal de revue op het internet. Voorkomen is echter beter dan genezen. Wat u kunt doen om de groen aanslag op uw tuintegels te voorkomen is kookvocht van aardappels op de tegels te gooien in de winter. Dat worden veel stamppotjes dus komende winter!

Maak uw achtertuin helemaal compleet met een maatwerk CapdeVilla terrasoverkapping of tuinkamer. Geniet nog langer van het buitenleven en verleng uw seizoen met maanden! Een CapdeVilla overkapping past bij iedere woonsituatie, dus neem snel een kijkje op de vernieuwde website en ontdek de mogelijkheden.